A leggyakoribb kérdések

Hangsúlyozzuk:

A Comyan cipőfertőtlenítő azt a célt szolgálja, hogy a láb (bőr és köröm) gombás újrafertőzésének a kockázatát, a saját cipőből való újrafertőzést megakadályozza.

Ne feledjük: A Comyan cipőfertőtlenítő nem a köröm- vagy lábgomba közvetlen gyógyítására szolgál!


 • Miért alkalmazzák egyszerre az UVC-t és ózont?
  Mert egy két támadáspontú biztos hatást kívántunk elérni. Az UVC-nek mikróbaölő hatása van.  Valamennyi mikroorganizmust – mint gombákat baktériumokat és vírusokat egyaránt elpusztít. Mivel azonban a fény csak egyenes irányba terjed, nem jut el minden repedésbe, szögletbe, tasakban a cipő belsejében, ahol a gombák a sugár elől védve maradnak. Itt jön az ózon szerepe – ami gázformáju, elözönli a cipö belsejét és minden mm²-t elér. Az O3 -nak 600-3.000 x erősebb fertőtlenítő hatása van, mint a közismerten erősen fertőtlenítő chlornak! Ezt a kombinációt használják iparilag az ivóvíz fertötlenítésére is.

 • Használ a Comyan a cipők kellemetlen szaga ellen is?
  A lábszag és cipők kellemtlen szaga az izzadság és szaru (ezek önmagukban szagtalanok!) baktériumok általi erjesztésének a következménye, mely során kellemtelen, föleg kéntartalmú gázok keletkeznek. A Comyan cipőfertőtlenítő közvetlenül, azaz a baktérimokra hat, azokat pusztítja el, igy nincs erjedés, nincs lábszag. Azonkívül az ózon közvetlenül is leköti és semlegesíti a ként. Itt is nagy a jelentősége az UVC és ózon kettős hatásának.

 • Nem káros-e az emberi szervezetre az így keletkezett ózon?
  Az ózon képes különösen érzékeny embereknél egy bizonyos magas koncentraciónál panaszokat okozni. Viszont a 6-15 perces üzemidő után keletkező mennyiség és koncentráció olyan alacsony  a védőzsák kinyitását követő másodpercben az 1.000-es felhigulás után, hogy az semmi károsodást nem okozhat.


 • Lehet-e káros az UVC  a  használóra?
  Az UVC sugár direkt a szembe jutva okozhat sérülést – erre vigyázni kell. Ne nézzenek a fénybe! A bőrre egy rövid idejű sugárzásnak nincs káros  hatása.


 • Milyen gyakran  és mennyi ideig kell a cipőket fertőtleníteni?
  A kezelés alatt 3x hetente a használatban lévő cipőket. A kezelés befejzése után heti  egy alkalommal addig, amíg az újrafertőzés veszélye fennáll.


 • Lehet egy darab izzóval is egy cipőt fertőtleníteni?
  Igen, de a hatás fokozása érdekében, hogy a cipő teljes belsejét az UVC fény elérje, javasoljuk a két izzó egyidőben történő alkalmazását. Ezzel az ózon koncentraciót is növeljük.  Igy a két cipő fertőtlenítése még mindig csak 12 percet vesz igénybe.


 • Mennyi ideig tart egy fertőtlenítés egy cipőben?
  6 perc után a lámpa automatikusan kikapcsol – ezt jelzi az adapteren a kis zöld-piros lámpa.


 • Több személy is használhatja egyidejűleg a lámpát?
  Igen. Használat után törölje le a foglalatot és védőkosarat egy fertőtlenítő nedves kendővel és áthelyezheti az izzókat bármely más cipőbe.


 • Kap a vásárló garanciát a Comyan-ra?
  Igen. 1 év garanciát.


 • Melyik cipőfertőtlenítő eljárás a gazdaságos? Valóban kedvezőbb a Comyan mint a különböző sprey-k?
  Ha bàrmely gombaellenes spray-t heti 3 alkalommal használunk egy pár cipőre – és ez ajánlatos, akkor egy hónapig elég. Egy flakon 1.800,- Ft és egy személyre 12 db kell évente, ami 21.600,- Ft. Ha több pár cipőről van szó és több családtagról, akkor még többe kerül. Egy Comyan cipőfertőlenítő  -  amivel 50.000 kezelést lehet végrehajtani, vagy 100.000 -szer ki és bekapcsolni, 18.500,- Ft-ba kerül.


 • Szabad a cipőt közvetlenül a fertőtlenítés után felhúzni?
  Igen.


 • Valóban szabad és lehet zoknikat, harisnyanadrágokat is a Comyan -nal fertőtleníteni?
  Igen. A részleteket olvassa el a  “ Comyan jellemzöi és tulajdonságai” címü mfejezetben.

 • Felforrósodhat-e  kezelés közben a lámpa?
  Nem. A maximális üzemi hőmérséklet nem haladja meg a 40 C°-ot.

 • Ha a cipőimet rendszeresn fertőtlenítem, biztosan nem kapok újrafertőzést?
  De  kaphat. A Comyan csak a cipők belsejét fertőtleníti.

 • Hogyan tudom  megakadályozni körmeim és bőröm újrafertőződését?
  Saját cipőinek, mint az újrafertőzés legveszélyesebb forrásának a gombától való mentesítése a legfontosabb. További óvintézkedéseket megtudhatja a www.koromgomba.eu címszó alatt.